MBS is an international School for Business and Management Studies

Copyright © 2013-2017 All rights reserved. Studievoorwaarden

Correspondentieadres

Bijlmerdreef 1092

1103 JT Amsterdam Zuidoost

E-mail: info@sobm.nl

Volg ons op social media

Print
Home Over ons Student Opleidingen Training Gallery Events

Bezoekkantoor op afspraak

NoLimit Cultural Business Center

Geldershoofd 80

1103 BG Amsterdam Zuidoost

Telefoon 084 0036293


MBO

MBS

Diplomawaardering

(Foreign Credential Evaluation)


Door globalisatie zijn de landsgrenzen voor onderwijs en business verlegd. Hierdoor is de toestroom van veel mensen uit zowel de rijke als arme landen toegenomen. Daarnaast speelt de digitalisering een belangrijke rol in de kenniswereld. E-learning neemt met een grote snelheid toe.


Om te kunnen bepalen wat het genoten onderwijsniveau is van het land van herkomst heeft Nuffic, een organisatie voor internationalisering van het onderwijs, landenmodules beschikbaar om onderwijsvergelijking te kunnen maken. Dit doen zij echter alleen voor bekostigde opleidingen, met andere woorden opleidingen in het hoger onderwijs dat gefinancierd wordt door de overheid. Particulier aangeboden bachelor en master trajecten worden niet gewaardeerd door Nuffic. Daarom heeft Nuffic een aantal universiteiten zoals MBS Business School opgeleid om diplomawaardering te kunnen maken voor hoger onderwijs in de private sector.Wat is een diplomawaardering?

Een diplomawaardering is een schriftelijk advies en geeft aan wat de waarde is van een buitenlands diploma of opleiding in Nederland. Het bevat een vergelijking van een buitenlands diploma of opleiding met het Nederlandse onderwijssysteem. Soms is dit een vergelijking met een specifieke Nederlandse opleiding, en soms is alleen een vergelijking met een niveau of richting in het Nederlandse onderwijs mogelijk.

Persoonlijk advies
Een diplomawaardering is een document op naam en is altijd verbonden aan een specifiek diploma. Er zijn geen lijsten beschikbaar met algemene vergelijkingen van buitenlandse diploma's met het Nederlandse onderwijssysteem.

Wat is een diplomawaardering niet?

Meer detail informatie staat op de website van IDW.DiplomawaarderingVoor meer informatie over de MBS diplomawaardering of aanvraag stuurt u een email naar info@sobm.nl.


Kosten