MBS is an international School for Islamic, Business and Management Studies

Copyright © 2013-2017 All rights reserved. Studievoorwaarden

Correspondentieadres

Bijlmerdreef 1092

1103 JT Amsterdam Zuidoost

E-mail: info@sobm.nl

Volg ons op social media

Print
Home Over ons Student Opleidingen USA Programs Training Gallery Events

Bezoekkantoor op afspraak

NoLimit Cultural Business Center

Geldershoofd 80

1103 BG Amsterdam Zuidoost

Telefoon 084 0036293


MBO

MBS

Nemas Middle Management


Middenkaderpersoneel, (aspirant) zelfstandige ondernemers en bestuurders kunnen/krijgen dagelijks te maken met de vele facetten van de managementpraktijk. Centraal hierbij staat het leidinggeven aan medewerkers binnen min of meer complexe organisaties. Met ‘middle management’ duiden we de beroepsgroep aan die namens de bedrijfstop zorgt voor sturing binnen de organisatie. De managementvragen die hierbij spelen, gelden ook voor de zelfstandige ondernemer. Met het diploma Nemas ® Middle Management kunt u praktische managementkwesties oplossen. Het diploma is opgebouwd uit twee certificaten, namelijk. Met het certificaat Algemene Managementkennis beschikt u over kennis van de organisatorische beginselen en weet u hoe u deze kennis in de praktijk brengt. Het certificaat Middle Management & Bedrijfsvoering richt zich op communicatie en op personeels-, financieel- en marketingmanagement.


Doelgroep:

Leerprogramma

Module Algemene Managementkennis: Strategie, beleid, opzet organisatiestructuur

U leert over organisatie, plaatsbepaling van organisaties, ondernemingsvormen, management, besluitvorming, doelstellingen van organisaties, planning & control, functievorming, organigram, organisatieontwikkeling, leidinggeven, theorieën over leidinggeven)

Module Middle Management & Bedrijfsvoering: communicatie, personeel, financiën en marketing

U leert over communicatiebeleid, het communicatieproces, vormen van communicatie, communicatie in organisaties, personeelsmanagement, personeel in dienst, personeel en wetgeving, het financiële proces, kosten, marketingmanagement, marktonderzoek, kwaliteitszorg, productie, logistiek-management, informatie en het management informatie systeem)

Onderwijsvorm, lesplaatsen en tijden

De lessen zijn in zowel klassikaal als e-Learning vorm mogelijk. Bij de keuze voor e-Learning maakt de deelnemer wekelijks uitwerkingen van de casussen die voor correctie naar de studentenadministratie worden gemaild. Deze onderwijsvormen maken het mogelijk om te leren wanneer het u uitkomt.

De lesplaats is Amsterdam. De lestijden voor klassikaal les zijn zowel in de avond als op zaterdagochtend. In de lesplanner is aangegeven wanneer de lesbijeenkomsten zijn gepland. Eventueel kunt u in overleg een ander moment kiezen om deze lesbijeenkomsten te volgen. Dit is echter afhankelijk van de beschikbaarheid.

Studieduur, studielast en start

Toelatingseis: er is geen specifieke vooropleiding vereist. Advies is het Nemas Basiskennis Management of gelijkwaardig professional diploma.

Niveau diploma: het diploma Nemas® Middle Management heeft het niveau HBO Associate Degree.

Examen: het examen wordt afgelegd bij de Associatie voor Examinering. Het diploma is opgebouwd uit twee certificaten. Met het certificaat Algemene Managementkennis beschikt u over kennis van de organisatorische beginselen en hebt u tevens geleerd hoe u deze kennis in de praktijk brengt. Het certificaat Middle Management en Bedrijfsvoering richt zich op hetzelfde management-niveau, maar gaat dieper in op de specialistische kennisgebieden zoals personeel, communicatie, marketing en financiën. Meer informatie staat op de website van de Associatie.

Indien u alle opdrachten hebt uitgewerkt ontvangt u een Certificaat van de Mediena Business School.

Vervolgstudie(s) aan de Mediena Business School is onder andere:

Kennis, inzicht, vaardigheden en attitude vergroot de kwaliteit van het leven in vele opzichten.

Cursus klassikaal en blended start op

zaterdagochtend 1-4-2017

Drs. I. Acheampong

Drs. I. Starke, RB


Docenten

Klassikaal: € 1.100,- (in termijnen 6x € 200)

E-Learning: € 350,-

Inschrijfgeld: € 50,-

Studieboeken: € 100,-

Arrangement Amsterdam: nihil

Leslocatie: ROC College Amsterdam

Examen: raadpleeg de Associatie.


Studiekosten zijn fiscaal aftrekbaar.

Kosten

HBO cursus aanmeldingsformulier